dimecres, 24 de juny de 2015 Tornar a les notícies
Recapten 391.000 euros amb la subhasta de 14 aquarel·les i dibuixos de Hitler

Agències.-24/06/2015.-Una casa de subhastes de Nuremberg (sud d'Alemanya) ha recaptat un total de 391.000 euros amb la subhasta de catorze aquarel·les i dibuixos atribuïts al dictador alemany Adolf Hitler. Entre les obres subhastades, pintades entre 1904 i 1922, hi havia motius florals, vistes de Praga i Viena o el retrat d'una nena, totes signades amb el nom "A. Hitler".

L'obra més cara, venuda per 100.000 euros, va ser una aquarel·la amb una vista del castell alemany de Neuschwachstein, al seu dia regal d'aniversari per a l'empresari Otto von Steinbeins. Segons fonts de la casa de subhastes citades per la premsa local, la pintura va ser a parar juntament amb altres set obres a un comprador localitzat a la Xina i que comptava amb un representant a la sala. Els altres compradors, procedents dels Estats Units, França, Brasil, Aràbia Saudita i Alemanya, van licitar per telèfon.

La subhasta, com altres anteriors de pintures de Hitler, ha estat envoltada de polèmica a Alemanya, on poden vendre les obres del dictador sempre que en elles no apareguin símbols nazis. La mateixa casa de subhastes va vendre el passat mes de novembre una aquarel·la pintada per Hitler per 130.000 euros, un elevat preu que es va relacionar amb el fet que es conservava la factura original de 1916, quan el quadre va ser adquirit en una galeria de Munic.
Hitler va aspirar a dedicar-se a la pintura abans de la política i va voler estudiar a l'Acadèmia de Belles Arts de Viena, que el va rebutjar per dues vegades.
Els experts estimen que va poder produir entre 2.000 i 3.000 obres, entre dibuixos, aquarel·les i olis.