dimarts, 23 de juny de 2015 Tornar a les notícies
Un restaurant de la Terra Alta elabora un menú inèdit inspirat en la batalla de l’Ebre

Diari de Guerra.-23/06/2015.-El restaurant Miravall de Batea, a la Terra Alta, ha preparat un menú inspirat en la batalla de l’Ebre. La proposta s’oferirà per primer cop el proper diumenge, 28 de juny, en el marc d’una experiència turística organitzada per l’empresa ebrenca de guiatges Terra Enllà. Es tracta d’una ruta que combinarà un itinerari senderista a la serrà de Pàndols amb la proposta gastronòmica.

El menú està format per quatre plats i postres. La proposta s’ha elaborat conjuntament entre el restaurant regentat per Ricard Vidal i Terra Enllà i inclou dos plats que evoquen l’alimentació dels soldats a les trinxeres, i dos més que recorden les receptes de la població civil al front de l’Ebre.

El plat més símbòlic de l’oferta són les  presentades en una llauna, un homenatge a aquest menjar fred tant habitual en la dieta dels soldats a les trinxeres. El menú inclou també una versió contemporània del ranxo per als soldats i en referència a les receptes de la població civil, una crema freda amb aliments del rebost i una innovadora truita en suc. L’oferta es completa amb un original postre de xocolata -un dolç molt preuat per soldats, entre ells els voluntaris internacionals- i vins de la DO Terra Alta.

El monument dels internacionals

El menú forma part de la ruta guiada ‘El secret dels brigadistes’, que Terra Enllà i el restaurant Miravall proposen per primer cop. La ruta s’inicia amb un itinerari senderista guiat en una vall de la serra de Pàndols, on s’amaga un monument erigit per les Brigades Internacionals en plena batalla de l’Ebre, l’estiu de 1938, en memòria d’alguns companys caiguts. En l’itinerari es podran descobrir restes del campament que soldats de la XV Brigada Internacional hi van establir. La serra de Pàndols fou l’escenari d’un dels enfrontaments més cruents durant la batalla de l’Ebre.

La cuina del Miravall

El restaurant Miravall, de caràcter familiar, està regentat per Ricard Vidal, fill de la Reimunda i l'Antoni, qui varen obrir les portes del negoci ara fa 18 anys. Vidal ha estudiat a l'escola d'hosteleria de Cambrils, s'ha graduat amb direcció hotelera i diplomat en turisme a l'Escola Universitaria de Turisme i Direcció Hotelera de Bellaterra i disposa del diploma de sommelier a l'Universitat Rovira Virgili de Tarragona. La proposta gastronòmica gira entorn d'una cuina de mercat on predomina el producte de temporada i combina la tradició amb l'actualitat. Miravall aposta per l'enoturisme i gaudeix d'una extensa carta de vins de la DO Terra Alta. S’hi poden degustar menús maridatge acompanyats de vins de la zona.

La ruta

‘El secret dels Brigadistes’ amb el restaurant Miravall

Diumenge, 28 de juny

Hora d’inici: 10.30 hores

Punt de trobada: L'esplanada del Celler Cooperatiu del Pinell de Brai

Durada: Mig dia

Preu: 8€ ruta senderista/15€ dinar/ 23€ ruta senderista+dinar

Places limitades

Reserves: 636.67.99.69 / terraenlla.guiatges@gmail.com/ www.terraenlla.com