divendres, 15 de maig de 2015 Tornar a les notícies
El Govern popular d'Alacant obre al turisme un refugi antiaeri de la Guerra Civil

Redacción.-15/05/2015.-El refugi de la Guerra Civil situat sota la plaça Sèneca d'Alacant i el centre d'Interpretació dels Refugis Antiaeris han obert aquest dimecres les seves portes al públic, en un acte presidit per l'alcalde de la ciutat, Miguel Valor (PP). El Centre d'Interpretació dels Refugis s'ubica a l'edifici conegut com a Casa de Màquines, condicionada a la confluència dels carrers Itàlia i Portugal, que limita amb la referida plaça, remodelada recentment. En aquest espai s'expliquen a través de panells i diversos elements el motiu de la construcció i ús dels refugis antiaeris a Alacant durant la Guerra Civil Espanyola.

El Centre proposa recórrer diverses de les seves sales, que contenen diorames, maquetes d'avions, armes de la guerra civil, uniformes, fotografies aèries, un documental, documents i dues bombes de les utilitzades per l'aviació italiana i alemanya per bombardejar Alacant durant la guerra civil de 1936-39, entre altres elements. Part del material de guerra ha estat cedit pel Museu Històric Militar de València i per la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant.
Els interessats poden prosseguir amb el seu recorregut i endinsar-se al refugi antiaeri de la plaça Sèneca, els accessos estan a uns metres del centre.

L'organització de les visites ha establert recorreguts guiats a les 12 ia les 18 hores.
L'horari de visites serà de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.
Diumenges i festius, de 10 a 14 hores.
Dilluns, tancat.

Per a més informació i per concertar les visites, pot telefonar al número 965. 92.03.70.
S'han establert unes tarifes per a les visites. Entrada general: 2 euros. Reduïda, 1,5 euros. Nens, gratis.