dimarts, 21 d'abril de 2015 Tornar a les notícies
Adquirits els drets per portar al cinema la reveladora novel·la històrica 'Cremeu Barcelona!'

Redacció.-21/04/2015.- La publicació recent de Cremeu Barcelona! (Columna Edicions i Destino), primera novel·la del jove autor barceloní Guillem Martí, s’està convertint en un èxit editorial que en la recent Fira del Llibre de Londres va iniciar la marxa fora de les nostres fronteres. El director i guionista David Victori ha adquirit els drets d'adaptació cinematogràfica de la fascinant història d’en Miquel Serra i Pàmies, el dirigent del PSUC que es va negar a arrasar la ciutat de Barcelona abans de l'entrada franquista el 1939, fins ara un heroi desconegut. El rodatge del teaser es va fer a Barcelona a finals de març, en una plaça de Sant Jaume convertida en escenari de trinxeres. En la filmació han participat més de seixanta persones.

Guillem Martí (Barcelona, 1988) és llicenciat en administració d'empreses i dret. Un treball de recerca iniciat durant el batxillerat li va descobrir l'oculta i fascinant història d'un oncle-avi que havia estat conseller de la Generalitat i va morir exiliat a Mèxic. Després d'anys d'indagacions, va decidir escriure una novel·la amb l'estreta col·laboració de l'escriptor Jordi Solé, que es va enamorar de la història des del primer moment. Així va néixer Cremeu Barcelona!, el llibre destinat a treure en Miquel Serra i Pàmies de l'oblit i donar a conèixer l'heroica aventura de com va salvar Barcelona, la seva ciutat.

Victori és director i guionista de curtmetratges premiats per tot el món, entre els quals Reacción (2008) i La culpa, aquest últim estrenat en la secció oficial del Festival de Sitges del 2010 i guanyador del primer Your Film Festival, organitzat per Youtube en el marc del Festival de Venècia. Va ser assistent personal de Bigas Luna durant més de cinc anys i ha coescrit llargmetratges com ara Hijo de Caín (2013) i Second Origin, superproducció europea que s’estrenarà properament. Seleccionat per la revista Variety com un dels deu directors espanyols que cal seguir en els propers anys i representat per CAA, actualment es troba en la fase final de postproducció d'una web serie per a Youtube rodada a Los Angeles i produïda per Ridley Scott i Michael Fassbender.