diumenge, 22 de març de 2015 Tornar a les notícies
El Comebe inicia el programa de visites guiades a l'entorn urbà dels seus centres d'interpretació

Redacció.-22/03/2015.- Per segon any consecutiu, el Comebe endega el programa Rodalies. Una proposta de visites guiades per donar a conèixer els edificis i indrets que van jugar algun paper durant la batalla de l’Ebre i la Guerra Civil als municipis de Batea, la Fatarella, el Pinell de Brai i Vilalba dels Arcs. Enguany, la visita guiada al nucli urbà es complementarà amb la visita al centre d’interpretació del municipi i, com a cloenda de l’activitat, s’oferirà als participants un petit aperitiu on podran tastar productes típics del territori.

En aquest cas, per contribuir a la difusió dels productes menys coneguts d’aquesta Denominació d’Origen, s’ha triat un vi de licor. Concretament el guanyador d’aquesta categoria en el darrer Concurs de Vins de la DO Terra Alta celebrat el passat mes de novembre en el marc de la Festa del Vi de Gandesa: el Merian Dolç, del Celler Tarroné de Batea.

La iniciativa compta amb la col·laboració de la DO Terra Alta i també del Celler Tarroné.

Les quatre rutes del programa Rodalies són:
La Xarxa Sanitària – Batea – On visitarem els diferents edificis que van ser emprats com a hospitals, quiròfans o centres de classificació dels serveis sanitaris del Cos d’Exèrcit Marroquí durant la batalla de l’Ebre.
Un Poble Ocupat – la Fatarella – Amb un recorregut pels edificis que van ser incautats per ambdós exèrcits entre l’abril i el novembre de 1938 per instal·lar-hi serveis militars o allotjar tropes i comandaments.
Los Efectes de la Batalla – el Pinell de Brai – On mostrarem els efectes dels bombardeigs franquistes, que van destruir bona part de la població, i també el llegat de la Dirección General de Regiones Devastadas al municipi.
Lo Setge – Vilalba dels Arcs – Amb un recorregut per edificis i indrets emprats per les tropes franquistes durant els quinze dies en que la població fou assetjada per les forces republicanes durant la batalla de l’Ebre.

Enguany el programa té previstes dotze sessions que es duran a terme entre el 22 de març i el 8 de novembre.