divendres, 13 de març de 2015 Tornar a les notícies
Merkel no assistirà a la desfilada a Moscou que commemora el final de la Segona Guerra Mundial

Agències.-13/03 /2015.-La cancellera alemanya, Angela Merkel, no anirà a la desfilada militar del 9 de maig a Moscou, commemorativa de la fi de la Segona Guerra Mundial, encara que sí celebrarà l'efemèride al dia següent amb el president rus , Vladímir Putin, davant la tomba del soldat desconegut a la capital russa.

La cap del Govern alemany es reunirà amb Putin un dia després de les commemoracions oficials del 70 aniversari de la fi de la guerra perquè considera "incorrecte" assistir a la parada militar a la Plaça Roja en ple conflicte ucraïnès, va indicar en roda de premsa el portaveu de la Cancelleria, Steffen Seibert. Malgrat les diferències entre Alemanya i Rússia en relació a Ucraïna, és desig de Merkel participar "d'una manera adequada" en els actes que recorden la derrota del nazisme i la fi d'aquesta guerra, de manera que la pròpia cancellera va plantejar com a alternativa el acte a la tomba del soldat desconegut, va afegir el portaveu.

La decisió de no assistir a la gran commemoració del 9 de maig es va adoptar "recentment" i la proposta alternativa ha estat acceptada "de bon grat" per part de Moscou, va indicar Seibert.

Segons el portaveu, fins ara no s'ha rebut formalment una invitació perquè la cancellera alemanya participi en les commemoracions d'aquest aniversari organitzades a Polònia el 8 de maig.

Moscou prepara per al 9 de maig un gran desfilada militar a la Plaça Roja, amb el qual es vol representen la victòria sobre l'Alemanya nazi.

El 8 de maig de 1945 es va signar la capitulació incondicional del Tercer Reich, vuit dies després del suïcidi d'Adolf Hitler al seu búnquer de Berlín i sis després que l'exèrcit soviètic hissés seva bandera sobre el Reichstag