dimecres, 18 de febrer de 2015 Tornar a les notícies
Cap de setmana d’experiències de turisme de memòria i vi a la Terra Alta

Redacció.-18/02/2015.-L’empresa de guiatges ebrenca Terra Enllà i tres cellers de la DO Terra Alta organitzen un cap de setmana d’experiències de turisme de memòria i degustació de vins a la comarca de les Terres de l'Ebre. Un territori, la Terra Alta, que fou epicentre de la batalla de l’Ebre i avui és considerada una de las zones vinícoles amb major reconeixement de Catalunya i recentment multipremiada al concurs mundial de garnatxes. Les rutes es concentren el proper dissabte, 21, i diumenge, 22 de febrer.

El Celler Frisach de Corbera d’Ebre, al migdia, i el Celler Cal Menescal de Bot, al vespre, seran els protagonistes de la primera jornada. A partir de les 11.00 hores, s’oferirà la ruta ‘Vins a la trinxera’, una combinació d’èxit entre una detallada visita guiada pel Poble Vell de Corbera d’Ebre a càrrec de Terra Enllà i la degustació dels vins ecològics de Frisach a les trinxeres de la Cota 402, lloc de comandament de les Brigades Internacionals i privilegiat escenari sobre l’entorn natural.

Al vespre, l’activitat es desplaçarà a Bot, al Celler Cal Menescal i la seva casa-museu. A partir de les 19.00 hores, s’oferirà l’experiència ‘Relats al caliu del vespre’, un viatge per redescobrir fascinants personatges de la batalla de l’Ebre a través de la música, les imatges i les paraules. El relat s’acompanyarà de la degustació dels vins del celler terraltenc.

Per acabar, l’endemà diumenge, l’emblemàtic Celler Piñol de Batea serà el protagonista de la ruta. Anomenada ‘De Gandesa a Batea, paisatges de memòria i vi’, l’experiència s’iniciarà a Gandesa per descobrir la profunda petjada de la batalla de l’Ebre a la vila. El recorregut continuarà fins al lloc de comandament franquista i una posició de la línia fortificada erigida per la Generalitat Republicana. El viatge clourà amb una visita al Celler Piñol i degustació del seus vins.

Les rutes tenen un preu que oscil·la entre els 10 i 15 euros, amb la degustació de vins inclosa i descomptes d’un 50% per als adolescents entre 12 i 18 anys . Per reservar només cal trucar al telèfon 636.67.99.69. Tota la informació sobre les rutes de Terra Enllà a la pàgina web: www.terraenlla.com.Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per obtenir més informació podeu trucar al mateix telèfon.