dimecres, 11 de febrer de 2015 Tornar a les notícies
Mor Martin Gilbert, biògraf oficial de Churchill i gran expert de l'Holocaust

Agències.-11/02/2015.- El britànic Martin Gilbert, biògraf oficial de Winston Churchill i un destacat historiador de l'Holocaust, ha mort després d'una llarga malaltia. Tenia 78 anys. Educat a la Universitat d'Oxford, Gilbert va escriure més de 80 llibres, entre ells molts temes relacionats amb la Segona Guerra Mundial. A Anglaterra era més conegut pels seus treballs sobre Churchill, que va iniciar quan treballava amb el fill del primer ministre, Randolph Churchill, en una biografia oficial.

Gilbert continuar el treball durant 20 anys després la mort de Randolph Churchill el 1968, completant una biografia de vuit volums i editant diversos llibres sobre la seva figura, entre ells "Churchill: A Life;" Churchill: El poder de les paraules ", i en" Continue to Pester, Nag, and Bite: Churchill 's War Leadership ".

També va escriure vuit llibres sobre l'Holocaust, entre ells "The Holocaust: A Jewish Tragedy" i "Auschwitz and the Allies", així com "Israel: A History", i els tres volums de "History of the 20th Century". També són una referència seus llibres atles sobre l'Holocaust. En una ocasió va dir que el seu objectiu havia estat "escriure la història des de la perspectiva humana, mai descuidant el tipus de persona coneguda com" l'home comú ".

Gilbert va ser membre del Panell de Chilcot, la realització d'una investigació oficial sobre el paper de la Gran Bretanya en la guerra de l'Iraq. Gilbert va ser nomenat cavaller el 1995 pels seus serveis a la història britànica i les relacions internacionals.