dijous, 15 de gener de 2015 Tornar a les notícies
Tarragona programa una calendari d'una desena d'actes per entendre millor la Guerra Civil

Redacció.-16/01/2015.-Institucions i entitats culturals de Tarragona han programat un calendari d'una desena d'actes fins el 6 de febrer per ajudar a conèixer que va succeir abans i després del final de la Guerra Civil a Tarragona. El calendari es celebra amb motiu de l'efemèride de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat, el 15 de gener de 1939.

En total, s’han programat 10 actes que inclouen una exposició, dues visites guiades, dues presentacions de llibres, la recepció d’un fons documental, un taller bibliogràfic, dues actuacions teatrals, la presentació d’una revista i diferents projeccions d’audiovisuals. Ahir, dijous, es va celebrar el primer dels actes amb la inauguració de l'exposició 'Tarragona sota les bombes' i la projecció d'un audiovisual sobre els bombardejos a Tarragona al Cafè La Cantonada. Avui mateix, divendres, serà el torn, a les 19 hores a L'Arxiu M2 Espai Tabacalera, de la signatura del conveni de cessió dels fons documental de Josep M. Boronat Recasens, conferència de Montserrat Duch Plana, catedràtica d'història contemporània de la URV i projecció d'un audiovisual.

Aquesta cap de setmana, les activitats culminaran demà, dissabte, a les 11 hores, amb una ruta pels espais de la repressió franquista a Tarragona, a càrrec de Francesc Xavier Tolosana. L'inici de la ruta serà a la porta principals del Cementiri de Tarragona.