dimecres, 05 de novembre de 2014 Tornar a les notícies
Roben la inscripció nazi de la porta del camp de Dachau

Agències-05/11/2014.-La policia alemanya ha obert una investigació després del robatori de la porta negra de ferro forjat del camp de concentració nazi de Dachau que tenia la inscripció "Arbeit macht frei", "El treball us farà lliures" , molt simbòlica per la seva vinculació a l'Holocaust. 

La revista alemanya 'Der Spiegel' ha informat que la policia va tenir notícia de la desaparició de la porta en el matí de diumenge, pel que va posar en marxa una recerca als voltants del camp, que va resultar infructuosa.

De moment la policia no vol especular sobre els motius del robatori, però podria haver-se del interès d'algú amb ideologia neonazi o d'un col·leccionista.

Al desembre de 2009 va ser robat el "Arbeit macht frei" del camp de concentració d'Auschwitz, trobat en tres peces diferents en el nord de Polònia. Diverses persones van ser condemnats pel robatori, inclòs un suec que va organitzar el delicte.

El Museu de l'Holocaust Yad Vashem de Jerusalem ha condemnat ja l'incident. "No sabem qui és el responsable del robatori, però suposa un atac ofensiu a la memòria de l'Holocaust", ha assenyalat el museu en un comunicat pel diari israelià 'The Jerusalem Post'.

Dachau va ser el primer camp de concentració creat pel règim nazi, el 1933. Més de 40.000 persones van morir a les seves instal·lacions fins que va ser preneu per tropes nord-americanes, el 29 abril 1945.