dimarts, 21 d'octubre de 2014 Tornar a les notícies
Estrenat un documental que retrata el llegat del sindicat anarquista CNT

Redacció.-23/10/2014.-El passat dimarts 14 d'octubre va tenir lloc a la llibreria especialitzada de cinema Ocho y Medio de Madrid, la presentació del documental Memòria Viva. Una obra que representa un compendi de memòries col·lectives de més de cent anys, marcats per la pròpia vida del sindicat CNT i de les persones que han format part d'ella, assegura el sindicat en un comunicat. De manera directa transmet experiències, en molts casos inèdites, que han suscitat l'interès de la SEMINCI, prestigiós certamen internacional de cinema a Valladolid, on aquest dimarts 21 d'octubre ha tingut lloc la preestrena en la categoria de documentals. 

Durant la presentació es va projectar el tràiler del llargmetratge, així com alguns fragments que comptaven amb l'aparició del personatge convidat, Juan Mariné qui va fer èmfasi en la necessitat d'un relleu generacional que reivindiqui la capacitat de treball col·lectiu, prenent com a referent el seu pas per la col·lectivització del cinema a Barcelona el 1936.El acte va comptar amb la presència d'Antonio J. García de Quirós director del film, Pablo Nacarino director de cinema i col·laborador, i de Juan Mariné Bruguera personalitat insigne del món cinematogràfic i protagonista del film.

El projecte té els seus inicis el 2009, quan diversos militants de la Confederació Nacional del Treball (CNT) càmera en mà, es disposen en l'àrdua tasca de recopilar els múltiples testimonis repartits per diferents geografies europees dels afiliats veterans testimonis directes de la Revolució Espanyola. Persones que més tard van haver de fer front a la dictadura franquista dins i fora del país, i que inclús, prendrien partida en la Segona Guerra Mundial per frenar l'avanç del feixisme. Aquesta obra realitzada en col·laboració des del col·lectiu Guerrillart i el sindicat CNT, i amb el suport de la Fundació Anselmo Lorenzo, part de la iniciativa d'autofinançament per recollir l'essència col·lectivista. La difusió i distribució de la pel·lícula s'està realitzant a través d'una campanya de micro-mecenatge col·lectiu (crowdfunding) al portal web goteo.org. Amb això es pretén la participació d'aquelles persones sensibles a l'emancipació social que vulguin donar suport al projecte amb col·laboracions o econòmicament.