dimarts, 14 d'octubre de 2014 Tornar a les notícies
Una infermera txeca va contagiar soldats del Tercer Reich amb malalties de transmissió sexual

Redacció.-14/10/2014.- El poble txec de Trebon, a la regió de Bohèmia, ha dedicat un homenatge a una infermera que durant la II Guerra Mundial es va dedicar a matar soldats alemanys contagiant amb malalties de transmissió sexual que ella mateixa va patir després de ser violada per forces del règim d'Adolf Hitler. La dona, el nom es desconeix i de la qual es tenen poques dades sobre les seves activitats, va tenir a més de patir el repudi de la població, que desconeixia el seu pla i la va acusar de col·laboracionista abans de ser descoberta per la Gestapo i executada.

El gest va tenir lloc el 2012 però ha estat aquesta setmana quan els mitjans ho han donat a conèixer, a través d'una entrevista a l'actual resident del domicili en el qual vivia la infermera, l'advocat jubilat Karel Friml, de 79 anys d'edat, que exhibeix una placa commemorativa a la façana del seu habitatge.

"Els seus actes van ser la seva pròpia resistència i venjança per la violació del seu país i la seva pròpia", ha declarat Friml al diari birtánico 'Daily Mail'. L'advocat té constància que la infermera "tenia molts amants alemanys, potser 6, potser 10, potser més".

El seu 'modus operandi' consistia a iniciar una relació amb els soldats ferits als quals atenia durant l'ocupació de Trebon, en el marc de l'operació militar a Txecoslovàquia, on els nazis es van annexionar diferents regions germanoparlantes el 1938.

"Per desgràcia no coneixem el seu nom però sí que sabíem que va ser assignada a cura d'alemanys ferits, començava un romanç amb ells i després, o desapareixien o apareixien morts", segons Friml.

La policia secreta nazi, la Gestapo, que preparava per aquell llavors un pla per aniquilar la identitat nacional dels txecoslovacs a través d'execucions i deportacions, va tenir coneixement de les activitats de la infermera després d'enviar un agent a l'hospital en el qual ella treballava. "Van descobrir a què es dedicava i van acabar amb la seva vida d'un tret", va explicar l'advocat.

La historiadora i encarregada del museu de Trebon, Jirina Psikova, va ratificar que la dona està reconeguda històricament pels residents. "Alguns diuen que era una prostituta i que transmetia malalties de transmissió sexual entre els oficials alemanys, però altres la consideraven una autèntica patriota que va ser violada i infectada pels nazis i que va decidir cobrar la seva venjança", ha explicat.