diumenge, 12 d'octubre de 2014 Tornar a les notícies
El Vaticà s'afegeix al fons d'ajuda per mantenir el museu d'Auschwitz-Birkenau

Agències -. 12/10/2014-El Vaticà ha donat 100.000 euros a la Fundació Auschwitz-Birkenau, que s'ocupa de la gestió i el manteniment del Museu del major camp d'extermini nazi, situat a Oswiecim, al sud de Polònia ia uns 43 quilòmetres a l'oest de Cracòvia.El director del Museu, Piotr MA Cywinskiil, assegura que el suport de la Santa Seu és "un senyal important", perquè reconeix "el paper fonamental de la memòria per a l'home contemporani".

El secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, ha explicat en una carta que acompanyava la donació que la suma no és gran, perquè les seves possibilitats són limitades, però amb ella volen expressar el seu "absolut suport" al projecte realitzat per la Fundació.

El Vaticà és el 31 estat que participa al fons, l'objectiu és recollir almenys 120 milions d'euros, el que permetria invertir cada any entre sis i set milions d'euros en el manteniment i la gestió del camp, que ocupa 200 hectàrees i inclou 155 edificis intactes i 300 en ruïnes.

Fins al moment, s'han recaptat 67 milions d'euros, dels quals 60 van ser aportats pel Govern d'Alemanya. Auschwitz-Birkenau, símbol de l'Holocaust, va ser el major centre d'extermini de la història del nazisme, on es calcula que van ser enviades prop d'un 1,3 milions de persones, de les 1,1 milions van morir, la gran majoria d'elles jueves (el 90%, aproximadament un milió), a més d'eslaus i presoners de guerra. Joan Pau II va visitar Auschwitz-Birkenau el 7 de juny de 1979 i Benet XVI ho va fer el 28 de maig de 2006; en ambdós casos poc més d'un any després d'haver estat elegits pontífexs.