dimecres, 01 d'octubre de 2014 Tornar a les notícies
Lliuren a la justícia alemanya una llista de 80 membres vius dels Einsatzgruppen nazis

Agencias.-01/10/2014-El Centre Simon Wiesenthal, especialitzat en la persecució de criminals nazis, va transmetre a la justícia alemanya una llista de 80 membres d'esquadrons de la mort del règim d'Adolf Hitler que potser encara estiguin vius, ha indicat aquest dimecres la branca israeliana d'aquest centre.
"Transmetem a la justícia alemanya una llista de 80 membres dels Einsatzgruppen", ha declarat a l'AFP el director de la branca israeliana del Centre, Efraim Zuroff.

Es considera que aquests esquadrons de la mort són responsables de la mort de més d'un milió de jueus en els territoris conquistats durant la Segona Guerra Mundial (1939-1945) pel règim nazi a la Unió Soviètica, Polònia i Europa Oriental, segons un comunicat del Centre Wiesenthal.

Els 76 homes i quatre dones de la llista, els noms es van comunicar als ministeris de Justícia i de l'Interior alemanys, van néixer entre 1920 i 1924 (és a dir que tenien com a màxim 21 anys en finalitzar la guerra) i són "els sospitosos que tenen més possibilitats d'estar encara vius i en bon estat de salut per ser jutjats ", ha indicat.

Els Einsatzgruppen es van dedicar en primer lloc a detenir comunistes txecs o opositors alemanys i eliminar els "indesitjables" de la població alemanya. Després, van estendre la seva acció contra jueus, comunistes soviètics i gitanos.