dimecres, 01 d'octubre de 2014 Tornar a les notícies
La tasca humanitària dels quàquers durant la Guerra Civil, en una jornada

Redacció.-01/10/2014.- El Memorial Democràtic i la Direcció General d'Afers Religiosos organitzen aquest dijous, dia 2, la IX Jornada de Salvament de vides 'La tasca humanitària dels quàquers durant la Guerra Civil'. La sessió, a la seu del Departament de Governació a Barcelona, anirà a càrrec de Rosa Serra, autora del llibre 'Entre dos focs'. Els quàquers són una congregació cristiana amb centenars de milers de seguidors arreu del món. Destaquen per la seva obra en pro de la pau, els drets humans i la reformes socials.

La jornada versarà sobre el paper destacat dels quàquers en el salvament de vides d’infants en situació de risc i indefensió durant la Guerra Civil. Serra és autora del llibre Entre dos focs (Gayata Ediciones, 2009). El volum, que recull les veus de diversos testimonis, és fruit d’una exhaustiva recerca al voltant del treball humanitari dels quàquers durant la Guerra Civil. Un d’ells, Eulàlia Viura, que va ser una de les nenes que va rebre l’ajut dels quàquers durant la Guerra, serà present en la jornada. Hi participaran també el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, que presentarà la conferenciant, i el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, que intervindrà a la cloenda de la Jornada.

Les Jornades de Salvaments de Vides tenen com a objectiu divulgar les actuacions de persones i institucions que van actuar desinteressadament, en un context de guerra, per ajudar, encara que aquesta actitud íntegra posés en perill, de vegades, la pròpia vida. El Memorial Democràtic ha publicat recentment ‘Llums enmig la barbàrie. Memòries sobre el salvament de vides durant la Guerra Civil’, amb les aportacions dels especialistes i testimonis que han participat en Jornades anteriors.