dilluns, 01 de setembre de 2014 Tornar a les notícies
Bussos de l'Armada neutralitzen tres granades de la Guerra Civil davant de Tarragona

Redacción.-01/09/2014-Un equip de desactivació d'explosius de la Unitat de Bussejadors de Mesures contramines (UBMCM) de l'Armada espanyola va neutralitzar ahir tres granades de mà de la Guerra Civil trobades davant de la ciutat de Tarragona. Els artefactes explosius van ser trobats dissabte passat per un bussejador al costat del penya-segat del Forti de la Reina, a uns 3,5 metres de profunditat. La Guàrdia Civil va alertar al Centre d'Operacions i Vigilància Marítima de l'Armada a Cartagena, que va destacar fins a la zona a un equip de bussejadors.

El personal especialista en desactivació d'explosius de l'Armada va neutralitzar les granades mitjançant una detonació controlada amb càrrega explosiva.

Després d'aquesta actuació, els treballs van concloure amb la retirada de les restes dels projectils per minimitzar l'impacte mediambiental. Durant l'operació han col·laborat i donat suport el Servei Marítim i els GEAS de la Guàrdia Civil, delimitant una zona de seguretat al mar, i la Policia Local de Tarragona, que va acordonar un perímetre de seguretat a terra.

La UBMCM compta amb personal especialista en desactivació d'artefactes explosius submergits, així com en tècniques d'inutilització de mines i artefactes explosius. Aquesta activitat és competència exclusiva de l'Armada, assegura.