dilluns, 01 de setembre de 2014 Tornar a les notícies
Arriba a Valls l'exposició 'Exhumant fosses. Recuperant dignitats'

Redacció.-01/09/2014.- El divendres 5 de setembre a les 6 de la tarda, s'inagurarà a Valls (Tarragona) l’exposició 'Exhumant fosses. Recuperant dignitats' promoguda per l’Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica (ARMH) i la Sociedad de Ciencias Aranzadi i considerada la més complerta de les realitzades fins ara sobre la temàtica de les fosses comuns de la nostra història recent. La mostra forma part dels actes del VIII Memorial Francesc Cabré d’Arqueologia, organitzat per la Comissió d’Arqueologia de l’Institut d’Estudis Vallencs-Museu de Valls.

L' exposició, que és itinerant, s’organitza al voltant de quatre àmbits: les persones, la fossa, el laboratori i l’homenatge, tot presentant mitjançant fotografies tant el vessant més científic com l’humà en el procés d’exhumació. La inauguració comptarà amb la participació de René Pacheco, un dels arqueòlegs de l’Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica que ha intervingut en diferents exhumacions, així com d’Ester Fabra, representant de la Comissió d’Arqueologia de l’IEV-Museu de Valls. El dies que estarà a la Sala Sant Roc de Valls es podran veure també alguns materials del Museu de Valls, recentment restaurants.

Els actes del Memorial Francesc Cabré continuaran el dimarts 9 de setembre a les 8 del vespre amb una intervenció a càrrec del catedràtic d’Història Contemporània i degà de la Facultat de Lletres de la URV, Dr. Josep Sanchez Cervelló, i amb una sortida el diumenge 21 de setembre al Camp d’Aviació de Valls per a veure un exemple ben proper d’arqueologia del conflicte.