dimarts, 26 d'agost de 2014 Tornar a les notícies
Itàlia atura la investigació per localitzar els aviadors encara vius que van bombardejar Catalunya

Redacció.-26/08/2014.-Les autoritats italianes han aturat la investigació oberta per un jutjat barceloní per localitzar els militars italians que van participar en els bombardejos sobre la capital catalana durant la Guerra Civil espanyola. Segons han informat fonts judicials a Catalunya Ràdio, tant el Ministeri de Justícia Italià com el Tribunal d'Apel·lació de Roma, màxim òrgan judicial, han donat instruccions perquè es paralitzi el procediment i no es doni més informació a les autoritats espanyoles.

El jutjat, després d'acudir a diversos arxius, va poder identificar més de mil integrants de la Squadra Legionaria Baleares, a la qual s'atribueixen els bombardejos de Barcelona. Com a mínim un dels aviadors que hi van participar és viu i el van homenatjar fa poc, però les autoritats italianes es neguen a posar-lo a disposició de la justícia espanyola.

Fonts judicials consultades per Catalunya Ràdio atribueixen el bloqueig de la investigació a interessos polítics i al fet que l'Administració italiana hagi de fer front a una eventual responsabilitat civil.