dimecres, 13 d'agost de 2014 Tornar a les notícies
Vins a les Trinxeres, memòria i enoturisme a Corbera d’Ebre

Diari de Guerra.-13/08/2014.-L’empresa ebrenca Terra Enllà guiatges i el Celler Frisach de la DO Terra Alta estrenen aquest divendres, 15 d’agost, una nova experiència turística al municipi de Corbera d’Ebre, a la comarca de la Terra Alta. Es tracta d’una sinèrgia entre turisme de memòria i enoturisme que posa en valor el valuós paisatge de la batalla de l’Ebre i l’alta qualitat dels vins de la denominació d’origen ebrenca.

Terra Enllà ofereix un doble guiatge pels carrers nus del Poble Vell, símbol de la destrucció provocada per la guerra, i per les trinxeres de la Cota 402, antic lloc de comandament de la 35ena Divisió Internacional on hi lluitaven els mítics brigadistes. És en aquest segon espai on el Celler Frisach oferirà una degustació comentada dels seus vins.

Frisach és un petit celler familiar de Corbera d’Ebre impulsat pel jove enòleg Francesc Ferré. ‘Sòc autòcton’ és l’eslògan del celler i també la seva filosofia de treball. Elaboren únicament vins ecològics amb varietats autòctones de la Terra Alta, treballen en la recuperació de varietats antigues de la zona i en tècniques perdudes. Un dels seus vins és ‘Sang de Corb’, un negre en record als veïns de Corbera que van haver de patir la batalla de l’Ebre i la duríssima postguerra.

Terra Enllà és una empresa ebrenca de guiatges pels escenaris de la Guerra Civil a les Terres de l’Ebre i el Priorat. Està formada pel periodista especialitzat Andreu Caralt i l’antropòloga i experta en drets humans, Maite Hernández. Van començar la seva actvitat al mes de juny i han programat pels mesos d’agost i setembre un complet programa amb més d’una desena de propostes diferents que combinen els guiatges a peu per espais urbans i escenaris naturals, rutes en bicicleta i sinèrgies amb diversos cellers de la DO Terra Alta i la DO Montsant. Ha estat, a més, la primera empresa que ofereix de manera regular una ruta guiada per la Tortosa de la Guerra Civil. El progama d’activitats és pot consultar a la web:www.terraenlla.com , on també es poden fer les reserves on-line.

Sortides
.-’Vins a les Trinxeres’ Divendres, 15 d’agost, 18.00 h. Inici entrada del Poble Vell. Durada: 2h 30m. Preu: 15€ (entrada inclosa). Adolescents entre 12 i 18 anys, 50 % de descompte. Menors de 12 anys, gratuït.
.-‘Vins a les Trinxeres’ Diumenge, 28 de setembre, 11.30h. Inici entrada del Poble Vell. Durada: 2h 30m. Preu: 15€ (entrada inclosa). Adolescents entre 12 i 18 anys, 50 % de descompte. Menors de 12 anys, gratuït.