divendres, 25 de juliol de 2014 Tornar a les notícies
Els Biberons de 94 anys pugen avui a la Cota 705 per retre homenatge de nou als soldats de la batalla de l'Ebre

Redacció.-25/07/2014- La vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, presidirà aquest divendres, 25 de juliol, l’ofrena floral al monument a la pau, situat a la cota 705 de la Serra de Pàndols, al municipi de Pinell de Brai (Terra Alta), a les 12.00 hores, en homenatge a les víctimes i combatents de la batalla de l’Ebre. Aquest acte se celebra cada any, des del 1989, organitzat per l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó 41, el 25 de juliol, coincidint amb l’aniversari de la data d’inici de la Batalla de l’Ebre.

Enguany, 25 any després, i per garantir la continuïtat d’aquesta commemoració, Joana Ortega, com a presidenta del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE), signarà un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament del Pinell de Brai, el Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó 41. Per mitjà d’aquest acord, les tres administracions representades, Generalitat, ajuntament i consell comarcal, es comprometen a prendre el relleu de l’Agrupació perquè aquest acte es continuï celebrant en el futur. Aquest és l'últim any que els veterans, de 94 anys, organitzen l'homenatge.

La signatura del conveni tindrà lloc a les 13.30 hores, després de l’ofrena floral, els parlaments institucionals i la missa.