dimecres, 02 de juliol de 2014 Tornar a les notícies
Detingut un ciutadà alemany per robar objectes a Auschwitz-Birkenau

Agències.-02/07/2014.- Els guàrdies del museu de l'antic camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau han detingut un alemany de 47 anys per robar objectes que van pertànyer a les víctimes d'aquest camp creat pels nazis al sud de Polònia, ha indicat el museu. En el moment de la detenció dimarts a la tarda, l'home estava en possessió d'una desena d'objectes, entre ells, una forquilla, un fragment de tisores o trossos de porcellana extrets de la part on es trobava el magatzem dels objectes personals confiscats pels nazis als deportats.

"L'home, un professor de Berlín, va explicar a la fiscalia que volia mostrar aquests objectes als seus alumnes que realitzen un projecte d'estudis sobre l'Holocaust", va declarar a l'AFP el fiscal de la ciutat d'Oswiecim (sud), Mariusz Slomka.

El fiscal va confirmar l'alliberament de l'home, "després declarar-se culpable i acceptar voluntàriament una pena de presó amb suspensió de condemna i una multa".

El robatori més espectacular es va produir el desembre de 2009, quan es va sostreure la inscripció metàl·lica original "Arbeit macht frei" (El treball us farà lliures) de l'entrada d'aquest camp. L'exlíder neonazi suec Anders Högström, de 34 anys, va ser condemnat a 2 anys i 8 mesos de presó com a instigador d'aquest acte.