dimecres, 02 de juliol de 2014 Tornar a les notícies
Ebay rebutja vendre un Mercedes Benz del jerarca nazi Hermann Goering

Agències.-02/07/2014.-La web de subhastes eBay s'ha negat a posar en el seu catàleg un Mercedes Benz de l'època de la Segona Guerra Mundial que va ser propietat d'Hermann Goering, jerarca nazi i comandant en cap de la Luftwaffe , adduint la seva política de no vendre articles ofensius. El Mercedes Benz 540 K Cabriolet B de 1941, construït segons les exigències del líder pròxim a Adolf Hitler, actualment està dividit en peces en una botiga d'automòbils d'alta gamma al sud de Florida, on els propietaris van dir que planejaven gastar uns 750.000 dòlars per restaurar-lo i que funcionés.

"Hem localitzat totes les parts de reemplaçament i podem fabricar parts", va dir el propietari de High Velocity Classics David Rathbun. No obstant això, eBay va demanar als propietaris que cancel·lessin la subhasta després de saber que es produiria a principis de juliol. "eBay té polítiques en vigor que prohibeixen la venda de materials i contingut ofensiu, que inclouen articles que promouen o glorifiquen l'odi, la violència o la intolerància racial, sexual o religiosa", va dir en un email el portaveu Ryan Moore.

Segons Rathbun, el cotxe va ser confiscat per la Setena Divisió d'Infanteria de l'Exèrcit dels Estats Units a Berchtesgaden, una localitat dels Alps Bavaresos on Hitler va construir una residència. Després de la guerra es va convertir en un excedent de l'exèrcit i finalment va ser venut al sergent Sam Hosier, que el va conduir a l'Alemanya ocupada. Hosier el va traslladar als Estats Units el 1955 i el va vendre a un home de Carolina del Nord, que el va tenir fins a aquest any. Els venedors no van dir quant van pagar pel cotxe, només que esperaven vendre entre 5 i 7 milions de dòlars.