divendres, 27 de juny de 2014 Tornar a les notícies
Rouco Varela presidirà al Valle de los Caídos un Congrés Benedictí

Agències .-27/06/2014.- El cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, presidirà el I Congrés Internacional Benedictí que se celebrarà al Valle de los Caídos del 11 al 13 juliol 2014 sota el títol 'El monacat benedictí i la cristianització d'Europa '. En el congrés, organitzat per la Fundació Sant Benet per Europa i l'Abadia del Valle de los Caídos i patrocinat pel Consell Pontifici de Cultura, intervindran entre d'altres experts, l'abat del Valle de los Caídos, Anselmo Álvarez Navarrete; Marcelo Álvarez Durán, de la Universitat de Xile; Isabel Velázquez Soriano, de la Universitat Complutense; i Antonio Linage Conde, del CEU.

Així mateix, participaran l'historiador i monjo del Valle de los Caídos Santiago Pedrera; William Fahey, de St Thomas More College (EUA); l'abat de Downside Abbey (Regne Unit), Aidan Bellenger; José Miguel Andrade, de la Universitat de Santiago de Compostel·la; i Margarita Pedrera, de la Universitat Complutense.

L'esdeveniment girarà entorn de tres grans àrees: La regla de sant Benet un model de vida, un model de civilització '; 'Els benedictins en el fer i romandre d'Europa' i 'El monacat benedictí com a referent per a la nova evangelització ".

A més, s'ha programat una exposició titulada 'La veu del silenci: exposició sobre el monacat medieval i l'art', un concert de Schola Antiqua i una visita guiada al monestir de l'Escorial.

La cloenda anirà càrrec del cardenal Rouco Varela que pronunciarà la conferència 'L'Església a Europa a l'inici del Tercer Mil lenni', amb la qual es posarà fi al Congrés en què col·laboren l'CEU, les universitats Catòlica d'Àvila, Sant Dámaso i Francisco de Vitòria i la Fundació Cultural Ángel Herrera Oria. Els interessats a inscriure poden fer-ho a través de la pàgina web 'www.congresobenedictino.com'.