dijous, 24 d'abril de 2014 Tornar a les notícies
Uns 50.000 supervivents de l'Holocaust a Israel viuen en condicions de pobresa

Redacció.-24/04/2014.-Uns 50.000 supervivents de l'Holocaust viuen a Israel en condicions de pobresa , tot i les mesures introduïdes aquests últims anys per ajudar-los, revela un informe de l'organisme públic que vigila la seva situació , la Foundation for the Benefit of Holocaust Victims in Israel . L'informe reflecteix que a Israel resideixen 193.0000 supervivents de l'Holocaust , una xifra que es redueix a poc més de 1.000 persones cada mes per la seva avançada edat .

L'informe es compon de diversos elements , incloent les estadístiques actualitzades de la fundació ha recollit , així com dos estudis - un realitzat entre els supervivents de l'Holocaust , i un entre el públic en general.

Durant l'any passat, un terç dels supervivents de l'Holocaust - unes 70.000 persones - va sol·licitar l'ajuda de la fundació. D'ells, el 65 % són majors de 80 anys, i el 45 % estan per sobre dels 86 anys. A més, el 86 % viu amb un ingrés mensual de menys de 5.000 NIS (1.039 euros) i el 66 % viu amb un ingrés mensual de fins a 3.000 NIS (623 euros).

L'estudi ha enquestat, a més, 400 superivientes elegits amb criteris estadístics. Entre ells, el 45 per cent va indicar que se sentien " sols" , i un de cada cinc havia vist obligat a triar entre el menjar i els medicaments durant els últims dos anys , a causa de la inseguretat financera .

A més, el 60 % dels supervivents de l'Holocaust estan preocupats per la seva situació financera. Més de la meitat ( 55% ) van dir que no estaven contents amb la forma en què el govern els tractava , i el 61 % van dir que no havia notat cap diferència en l'últim any pel que fa a l'assistència i el tractament del govern.

Els resultats també indiquen que el 43% dels supervivents de l'Holocaust temen que l'Holocaust tornarà a succeir, i un de cada tres supervivents es preocupa que les generacions més joves no recordin l'Holocaust.