dijous, 24 d'abril de 2014 Tornar a les notícies
Batea estrena un documental subtitulat sobre els brigadistes britànics a la batalla de l'Ebre

Diari de Guerra.-24/04/2014.-L'associació La Castellania de Batea (Terra Alta) organitza el proper dissabte, 3 de maig, la pesentació del documental subtitulat al castellà 'Veus des d'una muntanya'  escrit i produït per l'escriptor britànic David Leach.  Es centra en el descobriment a l’any 2.000 en un turó remot de la serra de Pàndols, a la Terra Alta, d'un monument als voluntaris britànics i nord-americans de les Brigades Internacionals que van morir a la batalla de l'Ebre a l'estiu de 1938.



'Veus des d'una muntanya' va ser emès al Regne Unit i Irlanda pel History Channel. Recentment ha estat subtitulat al castellà.

Més de 2.000 homes i dones joves de les Illes Britàniques van marxar de casa seva per defensar la República Espanyola en la seva lluita contra la rebel·lió militar encapçalada pel general Franco. Més de 500 van morir.

El 2.001, David Leach va trobar i entrevistar a veterans britànics supervivents – de més de 80 anys – que van conèixer i lluitar al costat dels homes els noms dels quals estan inscrits en el monument. A 'Veus des d'una muntanya' es descobreix perquè aquells homes joves van viatjar a un país estrany i van oferir les seves vides en defensa d'una democràcia fràgil.

La cita és a les 21’30h al local de la Germandat (Centre Cultural i Recreatiu Sant Isidre) de Batea.