dilluns, 21 d'abril de 2014 Tornar a les notícies
Defensa justifica l'homenatge a un veterà de 99 anys voluntari a la División Azul

Redacció.-21/04/2014.- El Ministeri de Defensa ha justificat la salutació institucional i lliurament d'un present commemoratiu a un veterà militar franquista , un tinent que va participar en la División Azul, al·legant que responia a una tradició en l'Exèrcit de terra amb motiu de les festes nadalenques . El passat 17 de desembre, el cap de les Forces Pesades, general Miguel Alcañiz, i el president de la Germandat de Veterans de Burgos, general Félix González Bueno, van acudir al domicili del tinent d'Infanteria Germán Pérez Casado, de 99 anys d'edat, per lliurar-li un present commemoratiu per ser el ' soldat ' més veterà de la província .

Germán Pérez, que va néixer a l'octubre de 1914, va estar destinat a la Seu d' Urgell, Cartagena, Cadis, Bilbao i Burgos , " i va recórrer pràcticament tota la geografia durant la seva època de militar en actiu. A la dècada dels 40 va ser component de la División Azul" , relata un comunicat de l'Exèrcit de Terra .
Durant la trobada , en què se li va lliurar un present commemoratiu , el veterà rememorar les experiències viscudes durant la seva dilatada carrera militar , afegeix el text .

Un cop es va conèixer aquesta informació , el diputat d'Amaiur Jon Iñarritu va registrar una pregunta escrita al Govern al Congrés en què volia saber " quina és la raó per la qual Defensa homenatja un militar franquista que , per més ' inri ', va ser un voluntari nazi " , i si l'Executiu considera que" tant l'homenatge en si com el recordar que aquesta persona va ser membre d'una divisió nazi és un fet que mereixi algun tipus de reconeixement " .

La formació abertzale també preguntava si la visita del 17 de desembre " compleix la comesa fixat per la UE " de " preservar la importància dels crims comesos pels règims totalitaris " , i quines mesures té previst prendre el Govern per aplicar la Llei de Memòria històrica en el sentit d '"evitar homenatges a règims totalitaris o als seus partícips " .

La resposta que dóna l'Executiu de Mariano Rajoy a totes aquestes preguntes és que " és tradició l'Exèrcit de Terra que en algunes localitats d'Espanya en què hi ha unitats establertes el militar de més ocupació" , en aquest cas el cap de les Forces Pesades , " visiti el militar retirat de més edat" , que a la província de Burgos és el tinent Pérez Casado , " per felicitar amb motiu de la celebració de la Pasqua militar"