dijous, 17 d'abril de 2014 Tornar a les notícies
Diaris alemanys llencen una campanya per retirar dos tancs soviètics del centre de Berlin

Diari de Guerra.-17/04/2014.-Dos dels diaris més llegits d’Alemanya, el Bild i el B.Z., han llençat una campanya per demanar la retirada de dos tancs soviètics T-34 integrats al monument erigit el 1945 per commemorar la victòria sobre el nazisme i la conquesta de Berlin. El monument fou inaugurat l’11 de novembre de 1945 al parc de Tiegarten, a unes desenes de metres de la porta de Brandenburg, al centre de la ciutat.

Els dos diaris han demanat al Parlament alemany la retirada dels tancs ‘en un moment en que els tancs russos amenacen l’Europa lliure i democràtica. No volem més tancs soviètics a la Porta de Brandenburg’, asseguren. Bild i B.Z. han demanat als seus lectors adhesions a la petició a través de les seves pàgines web.

No volem negar el sofriment indescriptible ni les víctimes del poble rus durant la Segona Guerra Mundial. Pero creiem que el record dels soldats de l’Exèrcit Roig enterrats allí serà igual d’honorable si no és relaciona erròniament amb la política hegemònica seguida per l’actual cúpula del Kremlin ni amb els tancs de Putin’, afirma la petició.

El monument fou erigit a l’indret on s’havien de creuar l’eix est-oest i nord-est de Germania, la nova capital del Reich, que Hitler i el seu arquitecte Albert Speer planejaven. Per a construir l’esctructura, presidida per l’escultura d’un soldat de l’Exèrcit Roig, es van utilitzar blocs de granit de la Nova Cancelleria de Hitler.

Darrera el monument, descansen més de 2.200 cóssos de soldats morts durant l’assalt al Reichstag.