dijous, 17 d'abril de 2014 Tornar a les notícies
Impulsen a l'Argentina un projecte de llei per a què el 14 d'abril sigui el Dia del Exiliat Espanyol

Agències.-17/04/2014.-Un diputat argentí ha presentat un projecte de llei per fixar el 14 d'abril, aniversari de la proclamació de la II República Espanyola (1931-1939 ), com a Dia Nacional del Exiliat Espanyol, en homenatge als espanyols que van arribar a l'Argentina a conseqüència de la Guerra Civil (1936-1939 ). El diputat socialista Joge Rivas, aliat al governant Frente para la Victoria, impulsa aquesta iniciativa "en homenatge a tots els espanyols que es van veure obligats a abandonar la seva pàtria després de l'enderrocament de la República i durant la dictadura de Francisco Franco" , segons va transmetre en un comunicat.

La proposta per convertir el 14 d'abril en el Dia Nacional del Exiliat Espanyol coincideix amb el 73 aniversari de la proclamació de la II República Espanyola, enderrocada després de la guerra que va començar amb el cop militar de 1936 i va derivar en la dictadura franquista (1939 - 1975) . "La iniciativa té el propòsit de convidar a la reflexió sobre les terribles conseqüències que comporta la ruptura dels processos democràtics per part de les forces que s'oposen al progrés social " , assenyala el comunicat del diputat socialista argentí .

En la presentació del projecte de llei al Congrés , Rivas va estar acompanyat per membres de l'Agrupació Federico García Lorca , integrada per ciutadans espanyols i hispanoargentinos que integren el Frente para la Victoria.