Galeria de videos
05/10/2012.-Un tribunal ucraïnès condemna una activista per fregir ous sobre de la flama eterna en memòria de la victòria soviètica sobre els nazis

Un tribunal ucraïnès ha condemnat aquesta setmana a una jove activista per fregir ous sobre de la flama eterna del complex memorial de la Gran Guerra Patriòtica (1941-1945) ubicada a Kyev. Anna Sinkova, de 21 anys, ha rebut una condemna condicional de 3 anys de presó, el que evitarà el seu ingrés definitiu a la presó sempre que no torni a ser condemnada en un futur. La jove ha anunciat que impugnarà la decisió del tribunal de la mateixa manera que ho faran els fiscals estatals que reclamen una sentència de presó real.El jutge considera que Sinkova ha profanat una tomba, una acció de protesta que la jove activista va penjar a You Tube i provocar, asseguren fonts oficialistes, nombroses queixes. La flama eterna a la tomba del soldat desconegut forma part d'un enorme complex memorial erigit per l'antic règim soviètic al centre de la capital ucraïnesa per immortalitzar la victòria de l'Exèrcit Roig sobre l'Alemanya nazi.

23/10/2012.-Commemoració del 70è aniversari de la batalla de El-Alamein

23/10/2012.-Els veterans han commemorat al cementiri militar de la Commonwealth el 70è aniversari de la batalla de El-Alamei (Egipte), que va suposar la derrota definitiva de l'Afrika Korps del general Erwin Rommel.

 

10/08/2012.-Nagasaki insta Japó a construir una societat sense por a la radioactivitat

La ciutat japonesa de Nagasaki va commemorar ahir dijous el 67 aniversari del llançament de la bomba atòmica sobre la ciutat. Al voltant de 5.600 persones, entre ells supervivents de les bombes atòmiques i de les famílies de les víctimes, van assistir a una cerimònia celebrada al Parc de la Pau prop de la zona zero. L'ambaixador nord-americà al Japó, John Roos i un nét de l'expresident dels Estats Units. Harry Truman, qui va autoritzar els bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki, també van hi estar presents. La cerimònia va començar amb la col.locació d'una llista actualitzada de 158,754 víctimes mortes en el cenotafi. La llista conté els noms dels 3.305 que van morir o van ser confirmats morts en l'últim any.

17/07/2012.-Els criminals nazis més buscats

Reportatge de la cadena Euronews sobre els criminals nazi més buscats pel Centre Simon Wiesenthal, emès arran del descobriment de la residència del nazi més buscat, Laszlo Csatary.

28/06/2012.-La Reina Isabel descobreix a Londres el primer monument aixecat als 55.000 aviadors dels bombarders morts en combat

La reina Isabel II d'Anglaterra va inaugurar el passat 28 de juny al centre de Londres el primer monument oficial als 55.573 joves aviadors del Comandament de Bombarders Aeris (Bomber Command) morts durant la Segona Guerra Mundial. Durant la cerimònia, la reina va descobrir un grup escultòric de bronze de grans dimensions que escenifica a set tripulants d'un bombarder de tornada d'una missió. El monument es troba a l'interior del memorial aixecat a través de donacions en una cantonada de Green Park, a prop del Hyde Park Corner i de l'estació de metro que porta el seu nom.

21/05/2012.-Tràiler del film Hemingway & Gellhorn

La prestigiosa cadena de televisió per cable nord-americana HBO estrenarà el dilluns 28 de maig la pel·lícula de producció pròpia 'Hemingway & Gellhorn', una obra interpretada per les estrelles de Hollywood Clive Owen i Nicole Kidman que recrea la relació sentimental iniciada entre els dos corresponsals de guerra durant la guerra civil espanyola. Segons el dossier de premsa d'HBO, el film relata "un dels grans idil·lis del segle passat, la història d'un amor apassionat i turbulent matrimoni entre el mestre de la literatura Ernest Hemingway i la pionera corresponsal de guerra Martha Gellhorn".