Galeria de videos Guerra Civil Espanyola
< Anterior12
10/05/2013.-Tràiler del film 'La Mula'

10/05/2013-La pel·lícula 'La mula', protagonitzada per María Valverde i Mario Casas, arriba per fi a la gran pantalla signada per un director anònim. El cineasta Michael Redford va abandonar el rodatge just quatre dies abans que acabés, però l'equip va decidir continuar amb la feina i aquest divendres s'estrena a la fi.

La pel·lícula, basada en una història real que l'escriptor Juan Eslava Galán va narrar en una novel·la explica la història d'un humil cap del bàndol Nacional que durant la Guerra Civil es troba amb una mula blanca perduda enmig de la contesa. Amb el seu animal i 400 pessetes que porta a la butxaca intentarà conquerir una noia.

07/10/2012.-Tràiler del film Insensibles de Juan Carlos Medina

El director espanyol Juan Carlos Medina explora la memòria històrica a través del gènere fantàstic, com ja va fer Guillermo del Toro, en el seu debut com a cineasta amb "Insensibles", pel·lícula que ha presentat a la secció oficial competitiva del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges 2012, després de la seva presentació al Festival de Toronto i guanyar el Premi Méliès de Plata al Festival d'Estrasburg. Després d'un fatídic accident de cotxe, David (Àlex Brendemühl), un brillant neurocirurgià, és sotmès a una sèrie de proves que li diagnostiquen un càncer que necessita un trasplantament de medul·la. Per sobreviure, haurà de demanar ajuda als seus pares, però la seva resposta li revelarà una història oculta en un passat de silenci i de misteri, en la seva recerca, el protagonista descobreix que, durant la Guerra Civil, un grup de nens va néixer amb un estrany i desconegut malament: eren insensibles al dolor físic.

09/08/2012.-Tràiler El artista y la Modelo, de Fernando Trueba

El prestigiós director cinematogràfic espanyol, Fernando Trueba, estrenarà la seva nova pel·lícula 'El artista y la modelo' al festival internacional de cinema de San Sebatián, que es celebrarà entre el 21 i el 29 de setembre. El film participarà a la Secció Oficial i competirà per la Concha de Oro.

Trueba ambienta el film en un lloc de la França ocupada, no lluny de la frontera espanyola. Un vell escultor de fama, cansat de la vida i de la bogeria dels homes retroba, gràcies a l'arribada d'una jove espanyola escapada d'un camp de refugiats, el desig de tornar a treballar i esculpir la seva última obra.

La pel·lícula, rodada en blanc i negre i en versió original en castellà, compta amb un repartiment internacional encapçalat pel veterà actor francès, Jean Rochefort, la catalana Aida Folch i l'estrella del cinema italià Claudia Cardinale.

29/06/2012.-Tràiler del curtmetratge Lluvia de Plomo, segon premi de la II Muestra de Cortometrajes de la Guerra Civil de Abánades

"Lluvia de plomo" és un curt d'acció bèl·lic que et submergeix en la Guerra Civil Espanyola. Produït per Incromedia costat de l'Associació Sancho de Beurko. Segon premi al festival de curts temàtics sobre Guerra Civil de Abánades.

Dirigit per Fran Longoria.
Muntatge: Jose A. Carrillo i Fran Longoria
Postproducció: Jose A. Carrillo

Entrevista a Esteve Riambau, comissari de la mostra sobre cinema i guerra civil a la Filmoteca

27/06/2012.-La Filmoteca de Catalunya tanca el proper dissabte, 30 de juny, l'excel·lent i reveladora exposició sobre el cinema i la guerra civil. 'Imatges Confrontades: La guerra civil i el cinema' posa de relleu el paper decisiu que el cinema va jugar respecte a aquell conflicte fratricida,"com a eina d’intervenció política i com a instrument de lleure i també com a vehicle per reconstruir i recuperar la memòria", informa la filmoteca. La ficció i també el documental han posat imatges a diverses memòries evocades des de òptiques contraposades de vencedors i vençuts, sense oblidar les mirades estrangeres, s'afegeix.

12/05/2012.-Southampton celebra el 75è aniversari de l'èxode de 4.000 nens bascos el 1937

12/05/2012.-Uns 30 supervivents dels 4.000 nens bascos que van abandonar Espanya el 1937 amb rumb a Southampton fugint del terror de la guerra civil han participat aquest cap de setmana en els actes de commemoració del 75 aniversari del viatge celebrats a la ciutat costanera britànica. D'ells, 10 han viatjat des d'Espanya i la resta, des de diferents punts del Regne Unit. El 23 de maig de 1937, va partir de la localitat basca de Santurce el vaixell de vapor 'Havana' amb prop de 4.000 nens, que tenia entre 5 i 16 anys, fugint dels combats de la guerra civil espanyola. Va ser el major contingent de refugiats rebut mai al Regne Unit, i està considerat un dels majors èxodes infantils de la història.