Torre de Campredó La petjada dels internacionals Bookmark and Share
Fonts consultades
- Hemeroteca Diari de Tarragona
- Hemeroteca El Punt
- Informació pròpia diarideguerra.com

Diari de Guerra.-L’Ajuntament de Tortosa va inaugurar a la tardor de l’any 2009 les obres de restauració de les dues torres medievals de Campredó, un poble pertanyent al municipi tortosí. En una d’elles, l’anomenada torre de Font de Quinto, es van descobrir i preservar a l’interior de la torre diversos grafits dibuixats per membres de la XIV Brigada Internacional ‘La Marsellaise’.

Aquesta unitat va combatre als sagnants fronts de la Guerra Civil de Madrid i Aragó i va tenir un paper protagonista tràgic en l'operació militar fracassada de creuament de l'Ebre a la zona de Campredó i Font de Quinto (Tortosa) en el marc de l'ofensiva de l'Ebre el 25 de juliol de 1938.

Els grafitis estan datats el juny de 1938, un mes abans de l’atac que causà una carnisseria entre els internacionals.
El mes d’octubre de 2011, l’indret fou escenari d’un dels últims actes d’homenatge als brigadistes internacionals celebrats a Catalunya i la resta de l’Estat. Hi van participar els germans francesos de naixement però valencians d’ascendència, Vicent Almudever, de 94 anys i Joseph Almudever, de 92 anys, i l’estonià de 94 anys, Erik Ellmann.

La torre data del segle XII, és un dels espais més emblemàtics del poble i punt de trobada ciutadà en diverses celebracions i esdeveniments que tenen lloc al llarg de l'any. El monument i el seu entorn s’han rehabilitat i ofereix un excel·lent panoràmica de l’antic camp de combat de la maniobra de distracció, amb el riu Ebre al mig i els dos canals de reg a banda i banda del riu.

Per accedir a la torre cal traslladar-se fins el poble de Campredó i d’alli fins al petit poble de Font de Quinto. El monument es troba a la sortida d’aquest nucli de població.