El búnquer dels Reguers Vigilant l'Ebre Bookmark and Share
Fonts consultades
- Informació pròpia diarideguerra.com

El búnquer dels Reguers és una construcció defensiva que formava part dels sistema de fortificacions permanents anomenat 'Línea fortificada de la Cabeza de Puente Riba-roja-Flix-Ascó', i que tenia un doble objectiu: controlar la zona propera al riu per impedir un possible atac republicà i defensar la via del ferrocarril. Aquesta línia fortificada va ser construïda per l'exèrcit franquista després de conquerir el marge dret de Ebre, i va restar sota el seu poder fins l'ofensiva del 25 de juliol de 1938, quan els soldats republicans van creuar el riu i el van ocupar sense trobar-hi massa resistència. L'atac per sorpresa havia estat un èxit.

El búnquer quedà en territori republicà durant la major part de la batalla però només els últims dies s'hi van fortificar els soldats republicans per tal de guanyar temps i permetre la retirada organitzada cap a Flix. Acabada la batalla de l'Ebre, els franquistes l'ocuparen el 15 de novembre fins a finals de desembre quan van iniciar la campanya sobre Catalunya.

El búnquer es troba en excel·lent estat de conversació. S'ubica en una zona agrícola al marge dret de l'Ebre, entre els municipis d'Ascó i Garcia. El Memorial Democràtic ha senyalitzat l'espai històric, que promociona l'Ajuntament d'Ascó.