La relíquia de la Catedral Nova Un 'màrtir' executat Bookmark and Share
Fonts consultades
- Informació pròpia diarideguerra.com

La Catedral Nova de Salamanca acull en una urna les restes de l'avantbraç esquerre de Julian Rodríguez Sanchez (1896-1936), sacerdot de la congregació dels Salesians executat el 9 de desembre de 1936 durant la Guerra Civil. La relíquia està situada a la capella de San José y de la Piedad.

El sacerdot nascut a Salamanca fou batejat a la parròquia de San Martín de la ciutat castellana el 16 d'octubre de 1896. D'adult va pertànyer a la congregació dels Salesians i fou empresonat a la presó Modelo de València durant la Guerra Civil. El 9 de desembre de 1936 fou executat al Picadero Paterna amb quatre companys més de la congregació. Rodríguez Sánchez fou beatificat pel papa Joan Pau II l'11 de març de 2001 al costat de 200 religiosos més.

La Catedral Nova és la segona de les catedrals amb què compta la ciutat de Salamanca, erigida al costat de la Catedral Vella. La seva construcció va començar l'any 1513 i va ser inaugurada l'any 1733 constituint l'actual seu de la Diòcesi de la ciutat. La catedral es convertí en seu d'algunes de les grans celebracions religioses favorables al regim franquista, com l'acte de 'reparació' pel bombardeig del Pilar de Saragossa per part d'avions republicans, el 3 d'agost de 1936.