Madrid

La capital d'Espanya i el seu entorn fou el principal camp de batalla i objectiu militar de la Guerra Civil. L'Exercit franquista lluità durant quasi tres anys per conquerir la ciutat i les forces republicans van protagonitzar una defensa heroica de la mateixa. Avui encara són nombroses les restes que evoquen aquell període i la posterior glorificació de la guerra per part dels vencedors. L'edifici de la Telefónica, els búnquers dels Parc de l'Oest, el Parc de la Montaña, el Museo Centro Sofía o el Museo del Aire de Cuatro Vientos són espais de visita obligada. El règim franquista, a més, va erigir diversos edificis i monuments representatius dels anys de la postguerra, entre els que destaca l'Arc de la Victoria erigit per Franco per commemorar la seva victòria. Tot i la seva extraordinària importància, Madrid no compta amb un Museu de la Guerra Civil ni del Front de Madrid.

Búnquers del Parque del Oeste Guerra a Madrid Bookmark and Share
Fonts consultades
- Informació pròpia diarideguerra.com

Diari de Guerra.-Al parc de l'Oest de Madrid, al costat de l'avinguda de Sèneca, es conserven en excel·lent estat de conservació tres de la vintena de búnquers que es van aixecar en aquesta zona l'any 1936. Els fortins, situats en un punt elevat i en una zona isolada del parc, van pertànyer al bàndol franquista, que va ocupar parcialment l'extensa zona verda.

Es tracta de fortins cilíndrics de formigó de metralladores que van poder pertànyer al batalló de sapadors número 7.

Malgrat la rellevància històrica dels fortins, no hi ha cap plafó explicatiu que detallin les seves característiques i funcions durant la Guerra Civil Espanyola.