Vivendes Rússia El poble dels 'rojos' Bookmark and Share
Fonts consultades
- Informació pròpia diarideguerra.com

Les Vivendes Rússia són un conjunt de 15 barracons en uniformada disposició, separats de l'ermita de la Mare de Déu dels Desemparats per una gran esplanada (l'ermita és de propietat privada i el seu ús en l'actualitat no és religiós). El lloc és conegut per Rússia, pel simple fet que allà "vivien molts rojos".

El conjunt de les edificacions van ser construïdes per Auxili Social el 1938. Allà es van allotjar, en un primer moment famílies, del poble, d'esquerres, que no tenien habitatge mentre es construïa el poble nou, i treballadors. Els presoners del batalló de Treball estaven en altres barracons propers a les obres del nou poble, segons fonts orals, on també hi havia tallers i magatzems. Avui dia els barracons del Camp de Rússia estan destinats a magatzems particulars. Cap panell aparent recorda l'origen del conjunt d'edificacions, que es troben en un estat de semi-abandonament.

El conjunt se situa al costat de la carretera A-222, entre Belchite a Lécera, a la sortida de Belchite, a la mateixa alçada de les ruïnes de l'antic seminari menor de Belchite.