Antic seminari de Belchite Un edifici en guerra Bookmark and Share
Fonts consultades
- Lugares de memoria e itinerarios de la guerra civil española. Eladi Romero. Editorial Laertes. 2009
- Informació pròpia diarideguerra.com

Situat a les afores de Belchite, al costat de la carretera que comunica Belchite amb Lécera a l'alçada del pont sobre el riu Aguasvivas, es conserven les impactants restes de l'antic seminari menor de Belchite, destruït durant la Guerra Civil.

Durant la batalla de Belchite el seminari fou un dels punts avançats de la defensa franquista. L'edifici fou molt castigat per l'artilleria i finalment va ser ocupat pels republicans el 3 de setembre de 1937. Avui són molt visibles encara els impactes de l'artilleria sobre la façana principal de l'església del seminari. L'edifici està abandonat i s'adverteix que h ha perill de despreniments.

La institució fou fundada el 1721 por l'arquebisbe de Saragossa Pérez de Araciel. D'estil barroc, l'edifici va sofrir nombrosos danys a la Guerra de la Independència, posteriorment fou restaurat, i durant la Guerra Civil. El mateix 1937 l'edifici fou abandonat i la institució fou traslladada a Alcorisa. L'església del seminari era l'antiga ermita de Nuestra Señora de los Desamparados.