USS Arizona Memorial El símbol de Pearl Harbor Bookmark and Share
Fonts consultades
- Informació pròpia diarideguerra.com

El Memorial de l'USS Arizona és el símbol principal de l'atac japonès a Pearl Harbor ja que un total de 1.177 dels seus tripulants van morir aquell dia, la major pèrdua de vides humanes de l'ofensiva japonesa el 7 de desembre de 1941. El monument memorial, d'un destacat color blanc, s'erigeix ??dins de la badia, sobre el casc enfonsat del vaixell. La seva estructura té 56 metres de llarg i abasta la part central del vaixell enfonsat. Consisteix en tres seccions principals: una zona d'entrada, una àrea central per acollir cerimònies i reflexionar sobre els fets, i una capella, on estan inscrits en una paret de marbre tots els noms de lloa caiguts del USS Arizona.

La idea del monument va sorgir en plena Segona Guerra Mundial, el 1943, per honorar aquells que van morir durant l'atac. Va ser, però, el 1949 quan el territori de Hawaii va establir la Comissió del Monument a la Guerra al Pacífic que es van donar els primers passos per a realitzar-lo.Un any més tard, es va erigir un màstil amb una bandera sobre el vaixell de guerra enfonsat. En el novè aniversari de l'atac, es va posar una placa commemorativa a la base del pal.

El president nord-americà, Dwight D. Eisenhower, va aprovar la creació del monument el 1958 i es va acabar de construir el 1961 amb fons assignats pel Congrés i amb donacions privades. El monument va ser consagrat el 1962. El seu arquitecte, Alfred Pries, va assegurar que l'estructura "que s'enfonsa al centre però es manté ferma i forta en els costats expressa la derrota inicial i la victòria final. L'efecte global és de serenitat. Es van ometre al·lusions tristes perquè cada individu pugui observar les seves pròpies reaccions ... els seus sentiments més profunds ".

En l'actualitat, el monument al USS Arizona commemora a tot el personal militar mort en l'atac a Pearl Harbor, un total de 2.390 persones. Com tribut especial al vaixell i a la seva tripulació caiguda, la bandera dels Estats Units està hissada col·locat al pal principal trencat del vaixell enfonsat.