USS Oklahoma Memorial 429 columnes de marbre blanc Bookmark and Share
Fonts consultades
- Informació pròpia diarideguerra.com

Un dels espais històrics ubicats dins de la base naval nord-americana de Pearl Harbor és el Memorial del USS Oklahoma, un dels destructors enfonsats durant l'atac de l'aviació japonesa el 7 de desembre de 1941. Aquell dia, cinc torpedes van enfonsar l'Oklahoma en minuts,matant a 429 homes. Molts d'ells van quedar atrapats en un món submergit d'aigua, terror i confusió.

L'alt nombre de morts a l'USS Oklahoma només va ser superat pels 1.177 homes que van perdre la vida al destructor USS Arizona, símbol de la catàstrofe de Pearl Harbor. Durant 60 anys, no hi ha haver cap memorial que recordes aquells homes o el vaixell. Part del destructor descansa submergit prop de Ford Island mentre part de la seva tripulació fou enterrada en fosses comunes no identificades. A principis de l'any 2000, els supervivents del destructor amb la col·laboració de centenars de persones més van impulsar la creació d'un memorial. L'any 2006, el president George W. Bush va donar-hi el seu vist-i-plau i el 7 de desembre de 2007 fou inaugurat.

El memorial està format per 429 columnes de marbre blanc, amb els noms gravats de cada un dels tripulants del destructor morts durant l'atac. Les columnes s'organitzen en forma de V, un disseny que vol recrear una forma de salutació en els vaixells de guerra. El memorial està presidit per un conjunt de murs de granit negre que volen suggerir el casc de l'imponent destructor. En aquest murs hi ha gravat en lletres molt grans el nom del vaixell i diverses cites notables, algunes d'elles de supervivents de l'USS Oklahoma.

Per visitar el memorial cal agafar el shuttle en direcció al Memorial del vaixell de guerra Missouri, ancorat a Ford Island.