Museu de guerra JEATH La vida dels presoners de guerra Bookmark and Share
Fonts consultades
- Informació pròpia diarideguerra.com

El museu Jeath de Kanchanaburi, establert l'any 1977, relata la història del procés de construcció del ferrocarril Tailàndia-Birmània i les seves conseqüències un cop acabada la guerra. El museu és una reconstrucció de les cabanes de bambú i palla on vivien els presoners de guerra aliats. En el seu interior es poden contemplar nombroses fotografies preses de situacions reals pels tailandesos i els presoners de guerra i dibuixos que recorden amb cruesa els brutals càstigs infringits pels japonesos als presoners de guerra; nombrosos articles escrits per ex-presos, familiars, amics i escriptors que van entrevistar als presos; i objectes propis dels presoners de guerra com pistoles, ganivets i cantimplores, entre d'altres. Un dels elements estrella del museu és una de les bombes llençades amb l'objectiu de destruir el pont sobre el riu Kwai i la via del tren.

El museu mostra una informació densa i sovint desordenada, sobretot pel que fa als retalls de premsa penjats a les parets. Es doncs, molt convenient, sol·licitar l'ajut d'un guia per a comprendre tota la informació posada a disposició. 

Takashi Nagase

L'espai disposa d'un espai exterior amb un embarcador i un pati on destaca l'espoleta d'una bomba i l'escultura de Takashi Nagase, intèrpret de la policia militar japonesa que va treballar durant la construcció del ferrocarril Tailàndia-Birmània. Nagase fou una de les persones encarregades de buscar sepultures de presoners de guerra aliats escampades arreu. Això li va permetre descobrir una nova perspectiva sobre les accions japoneses. Es va ordenar monjo budista i va crear una fundació per la pau que va permetre escolaritzar milers d'estudiants pobres de Kanchanaburi durant molts anys.

El centre està gestionat pels monjos del Wat Chaichumphon. Jeath és un acrònim dels noms en anglès dels països relacionats amb el ferrocarril: Japan, England, Australia-America, Thailand i Holland. El museu obre cada dia de les 08.30 a les 16.30 hores.