El cementiri de guerra de Chungkai Morts al ferrocarril Bookmark and Share
Fonts consultades
- Informació pròpia diarideguerra.com

El cementiri de guerra de Chungkai és un dels tres cementiris erigits per la Commonwealth per acollir les restes mortals dels presoners de guerra aliats morts durant la construcció del ferrocarril entre Tailàndia i Myanmar, anomenat el Ferrocarril de la Mort (Death Railway). El cementeri es troba a les afores de la ciutat tailandesa de Kanchanaburi, on també s'erigeix un segon cementiri de la Commonwealth i el famós pont sobre el riu Kwae.

Situat a cinc quilòmetres a l'oest del centre de Kanchanaburi, Chungkai acull les restes de 1.691 presoners de guerra (Prisoners of War -POW-), dels quals 1.427 eren soldats de la Commonwealth i 314 eren holandesos. Chungkai fou un dels camps base del projecte del ferrocarril que, entre d'altres, contenia un hospital i una església aixecada per presoners aliats. L'actual cementiri de guerra fou en el seu origen un cementiri adequat pels mateixos presoners per enterrar aquells que morien a l'hospital que posteriorment fou remodelat sota el disseny de Colin St Clair Oakes. El bon estat en el qual es trobava el cementiri original i el gran nombre de soldats enterrats va fer decidir a les autoritats el seu manteniment i remodelació. Aquest conjunt d'enterraments originals, més de 1.200, formen avui el gruix de les làpides del cementiri de guerra. La resta de cóssos formen part del conjunt de milers de restes humanes desenterrades dels cementiris oberts a la jungla durant la construcció del ferrocarril entre 1942 i 1943 i centralitzades en els tres cementiris de la Commonwealth -Chungkai i Kanchanaburi a Tailàndia i Thanbyuzayat a Myanmar-. 

Chungkai War Cementery es situa al costat d'una carretera que neix a Kanchanaburi. S'hi pot accedir amb vehicle privat, o llogant una bicicleta, motocicleta o tuk-tuk. Chungkai també forma part dels itineraris turístics al voltant del Ferrocarril de la Mort organitzats per diverses empreses especialitzades. A l'oficina de turisme de la ciutat, Tourism Authority of Thailand (TAT), ofereixen un plànol detallat de la ciutat i els seus principals punts d'interès on es localitza la ubicació exacta del cementiri. 

The Death Railway

Després d'entrar en la Segona Guerra Mundial el desembre de 1941, les forces japoneses van ocupar ràpidament la major part del sud-est asiàtic. El 1942, per tal de trobar una línia més curta i més segura de subministrament entre Birmània (avui Myanmar) i Siam (avui Tailàndia) els japonesos van decidir utilitzar els presoners de guerra i treballadors civils per construir una línia ferroviària única per unir els ferrocarrils existents a Thanbyuzayat a l'oest i Ban Pong a l'est. Dues forces, una amb seu a Tailàndia i una segona a Birmània, van treballar des dels extrems oposats de la línia fins a unir-la a Konkuita l'octubre de 1943. El projecte va costar la vida d'aproximadament 15.000 presoners de guerra i civils i 100.000 civils com a resultat de la malaltia, la desnutrició, l'esgotament i els maltractaments.