Luitpold park Un milió de metres cúbics de runes Bookmark and Share
Fonts consultades
- 'El Incendio- Alemania bajo los bombardeos. 1940-1945'. Jörg Friedrich
- 'Munich 1933-1945' Maik Kolpleck
- Informació pròpia diarideguerra.com

 

Els bombardeigs aliats van deixar la històrica ciutat de Munich en runes. A partir de la rendició incondicional del règim nazi, començà la tasca de reconstrucció de les ciutats. A Munich, les operacions de neteja del nucli antic van crear muntanyes de runes de desenes de metres d’alçada en diversos punts de la ciutat. Un d’ells s’ha transformat amb el pas dels anys en el Luitpold Park, a tocar de la l’estació de l’U-Bahn de Scheidplatz. La muntanya està formada per un milió de metres cúbics de runes. En el punt més elevat de la muntanya es va erigir una creu de ferro amb la següent llegenda: ‘Pregueu i recordeu tots aquells persones mortes sota les muntanyes de runes’.

 

El parc, cobert de gespa i arbres a l’estiu, és transforma en una zona de descans i footing per als muniquesos. A l’hivern, la neu cobreix sovint el turó i es converteix en una improvitzada pista per a baixar en trineu.

 

Des dalt del turó es pot observar l’Olyimpiapark, on destaca l’Olympiaturm -torre olímpica de 290 metres d’alçada- i el futurista edifici que acull el BMW Museum.

 

Durant els cinc anys de bombardeigs sobre la ciutat, entre 1940 i 1945, es van comptabilitzar uns 70 bombardeis aeris que van provocar la mort de 6.700 persones i 15.800 ferits. Els aliats van llençar 3,5 milions de bombes incendiàries i explosives destruint el 45 per cent de la ciutat. 81.500 vivendes van ser destruides i 300.000 persones es van quedar sense llar. Les diverses muntanyes de runes generades arran de la destrucció de la ciutat van emmagatzemar al voltant de 5 milions de metres cúbics de runa.