Dreikönigskirche Un altar contra la guerra Bookmark and Share
Fonts consultades
- Informació pròpia diarideguerra.com

Diari de Guerra (Andreu Caralt).- Situada al barri de Neustadt de Dresden, la Dreikönigskirche (església de l’Epifania) és un dels espais de la ciutat que simbolitzen la destrucció provoca pel terrible atac aeri aliat el 13 de febrer de 1945. Aquell dia, l’església aixecada al segle XVIII fou destruida, com bona part de la ciutat.El valuós altar barroc, greument danyat durant l’atac, s’aixeca al presbiteri del temple, com a símbol a favor de la pau i en contra de la guerra. La resta de l’edifici és completament nou, fet que permet visualitzar l’abast de la destrucció. 

En els anys de dominació comunista de la ciutat, es van elaborar plans per convertir els terrenys del temple enrunat en un restaurant. També es va plantejar la eliminació de les restes del temple en el marc de la remodelació d’un carrer en un bulevard socialista

La relaxació de les relacions entre l’Església i l’Estat i els problemes econòmics de la RDA van facilitar que la idea d’una reconstrucció del temple agafés força. El 31 d’octubre de 1984 es va col·locar la primera pedra del nou temple, que va conservar en bona part l’aparença exterior anterior. El disseny de l’interior es completament nou a excepció de l’altar. La reconstrucció finalitzà el 1991.